Annons

Brännpunkts blogg

Lena Karvik

Lena Karvik

Vårdskandalen, riskkapitalbolag, S-kris och eurokris… Det har inte precis varit brist på debattämnen i höst och denna vecka är inget undantag. Just nu är vi på Brännpunkt extra intresserade av texter i följande ämnen:

• V-partiledarkandidaten Rossana Dinamarca har inte betalat sin partiskatt, avslöjar SvD i dag. En miss som kan kosta henne chansen att bli ny partiledare för Vänsterpartiet. Läs artikeln här och Lena Hennels analys  här.

Är Dinamarcas politiska karriär över eller döms hon för hårt? Bör partier över huvud taget ta ut skatt av sina förtroendevalda?

• På fredag inleder Sverigedemokraterna sina landsdagar i Göteborg. En av huvudpunkterna är förslaget till nytt principprogram där den nuvarande ideologiska etiketten ”demokratiskt, nationalistiskt” föreslås bytas ut mot ”socialkonservativt”. Vad innebär det för SD:s möjligheter att växa i valet 2014? Vad har skett med SD sedan riksdagsinträdet? Är Jimmie Åkessons dröm om att bli ett av riksdagens största partier – i mitten – realistisk? Varför, varför inte?

• Slutligen. Borgarrådet Ulla Hamilton inklämd mellan två ekorrar på Stureplan i Stockholm har lett till en och annan ironisk kommentar på Twitter. Och mycket finns uppenbarligen att säga om ”ekorrkuppen”. Ska städers julbelysning kunna köpas och användas i marknadsföringssyfte? Hur stor plats ska reklamen få ta i det offentliga rummet?

Brännpunkt välkomnar debattartiklar i dessa ämnen, mejla oss på brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.