Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Debatten om S-krisen har tagit ny fart när Thomas Östros inte gav Håkan Juholt sitt oreserverade stöd i en intervju i SVT:s Agenda.

I en debattartikel på SvD.se skrev kommunikationsrådgivare Jonas Morian (S) att intervjun var ”ett tecken på att något håller på att hända inom S”.

Många läsare har kommenterat artikeln och S-krisen. Signaturen Anna_Lena_B: ”Börjar bli så trött på detta prat från alla håll och kanter om att det inte finns någon socialdemokratisk politik, interna strider, spalter upp och ner ägnas åt att basunera ut om att det är kris, att det inte finns någon politik, att det är kris… ja igen. Ge er! När ska media börja rapportera om det som händer, om vad politiker säger? MP, S och V kommer med förslag, är på offensiven och gör saker hela tiden. Men eftersom det inte syns och rapporteras i media syns det inte. De enda som släpps fram är de som kritiserar, allt för att spä på bilden av kaos.”

Hon får svar från bland andra EvertBackstom: ”Det finns för närvarande ingen socialdemokratisk politik att skriva om. Det är ju ja på morgonen, nej på lunchen och kanske på kvällen. Förhastade utspel och noll koll på siffror och fakta. Det är inte politik, det är pajaskonster.”

Thomas Johansson är en av många som hakat på diskussionen: ”Jag skulle gärna vilja se exempel på vad S praktiskt vill göra. Jag vet inte ens längre om S var för eller emot RUT. Storskaliga termer om hur barn och fattiga ska få det bättre är inga propositioner precis. I jakt på förslag så letade jag på Socialdemokraternas hemsida och hittade någon motion och artikel om hur skolans utflykter borde vara gratis samt billigare sjukvård. Det var allt.”

I dagens tidning skriver S-kännaren Christer Isaksson att Håkan Juholt behöver hitta idén som kan lyfta partiet igen och frågar: ”Var finns Juholt politisk projekt?”

Missa inte artiklarna, och delta själv i diskussionerna på SvD.se/opinion!

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.