Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Vårdskandalerna på äldreboenden dominerade debatten även i förra veckan. En rad förslag på hur detta bör mötas har lanserats, både från politiker och andra aktörer. Hos SvD.se har bland andra vänsterpartisterna Ulla Andersson och Eva Olofsson skrivit att mer kontroll inte är lösningen på problemen, istället handlar det om ett systemfel att låta vårdföretaget göra vinst (17/11).

Marie Reinius, vd för Riskkapitalföreningen, skriver istället att det inte är rimligt med färre aktörer i vården utan att det istället är kontrollen som är nyckeln till framtiden. I en debattartikel föreslår hon Välfärdsinspektionen, en kontrollinstans liknande Skolinspektionen (19/11).

Men läsarna hos SvD.se har varit intresserade av en lång rad andra frågor också. Missade du någon intressant artikel i förra veckan? Här är listan på de fem mest lästa:

1. Begåvningarna har börjat fly skatterna

2. Pr-konsulter bör tacka nej till Assange

3. Rättsvidrig praxis för asylsökande barn

4. Vårdskandaler blottar det politiska fiaskot

5. Så vill jag stärka KD:s röst

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.