Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

De program som SVT:s Uppdrag granskning sänder väcker ofta starka reaktioner. Så även förra veckans program om en familj där de båda döttrarna omhändertogs efter misstanke om sexuella övergrepp, men där föräldrarna senare friades. I en uppmärksammad debattartikel på SvD.se skriver Per Hagwall (M) att nymoralismen i samhället är en trend som blivit etablerad, och som gör att vi alla snart tvingas se på omgivningen med pedofilernas blick.

Stort intresse väckte diskussionen om en dom i Högsta domstolen och huruvida den blir prejudicerande när det gäller personer som begår brott under påverkan. Professorerna Madeleine Leijonhufvud och Suzanne Wennberg fick mothugg av andra professorer som menade att de hade feltolkat HD-domen. Och som en advokat kommenterade debatten på Twitter: ”Jag älskar bra professorsbråk!”.

Att Sverige röstade nej till palestinskt medlemskap i FN-organet Unesco nyligen har väckt kritik. Först ut var Socialdemokraternas Urban Ahlin som ställde frågan vem som egentligen styr i utrikespolitiken, Bildt eller Björklund? Därefter skrev Jakob Lindberg, judar för israelisk-palestinsk fred, att regeringens argument för ett nej är hyckleri på hög nivå, och dessutom riskerar att bli normbildande framöver. Missa inte den diskussionen!

För dig som missade förra veckans mest lästa debattartiklar – här är länkarna:

1. Snart har vi alla fått pedofilernas blick

2. Åtalad kan hävda fylla och gå fri

3. Fel att anklaga Gina Dirawi för antisemitism

4. HD upphöjer inte alls berusning till ursäkt

5. Billström för en ovärdig politik

Över 125000 unika besökare och nästan 250000 sidvisningar bara för Brännpunkts artiklar visar tydligt att SvD:s debatt på nätet är uppskattad, och gör oss till en av Sveriges största debattsajter.

Vi hoppas att ni som läser är med oss kommande vecka också!

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.