Annons

Brännpunkts blogg

Lena Karvik

Lena Karvik

Folkpartistiska landstingsråden Birgitta Rydberg och Anna Starbrink kritiserar i ett debattinlägg på Brännpunkt att Socialstyrelsen tillåter att en legitimerad läkare ägnar sig åt healing.

Artikeln har kommenterats flitigt på SvD opinion och många instämmer i kritiken. Så här skriver Evita: Beklagligt att folk låter sig luras vid allvarliga sjukdomar som cancer där det krävs operativa ingrepp för tillfrisknande. Och signaturen Inge Svensson konstaterar att ”man inte bör betala ut skattepengar till saker som inte är vetenskapligt förankrat”.

Men många tar också healing-doktorn i försvar. ”Själv har jag fått healing många gånger och blivit hjälpt av det. Om man tror eller inte spelar ingen roll”, skriver signaturen Victor A.

Flera läsare påpekar också att läkaren har rätt att göra som han vill, så länge det sker vid sidan av hans arbete som läkare.

Läkaren Cia Raud skriver: ”När jag hänger av mig läkarrocken (eller numer arbetspyjamasen – rocken är förbjuden) så blir jag PRIVAT, och vill inte att någon ska ta mig mer på allvar än någon annan. Var kommer denna gräsliga vördnad för mitt yrke från.”

Signaturen Malaya instämmer: ”Om vi bara ska ha läkare som i alla avseenden är beskaffade på det vis Folkpartiet tycks önska så är det lika bra vi programmerar robotar att ta över jobbet”.
Välkommen att delta i debatten på SvD.se/opinion du också! Just nu debatteras bland annat om fylla kan vara en ursäkt för brott, hur framtidens äldrevård ska se ut och hur elpriserna påverkas av att Sverige delas upp i fyra elområden.

Den här krönikan publiceras även i onsdagens pappersupplaga av SvD.

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.