Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

”Carl Bildt är en belastning för svensk utrikespolitik.” Så skriver vänsterpartisterna Hans Linde och Jonas Sjöstedt i en debattartikel på SvD.se. De är kritiska till utrikesministerns engagemang i oljebranschen och menar att han hamnar i ständiga jävssituationer.

Artikeln är redan en av veckans mest kommenterade och läsarna har olika ingångar. Signaturen Elementary försvarar Bildt: ”Vänsterns inlägg här är mest internt publikfrieri för att bli partiledare i V. Bildt har inga kopplingar till bolagen längre och därmed är saken utagerad.”

Signaturen Ratzz hävdar att debattartikeln är ett sätt att smutskasta meningsmotståndare: ”Vänstern försvarar bara mänskliga rättigheter och demokratiska principer när det finns propagandapoäng att vinna, annars finns det ingen som blundat så hårt för brott mot alla former av humanitet som vänstern.”

Men många av de skribenter som försvarar Bildt får mothugg av Mattias Irving som bland annat skriver följande: ”En förundersökning om misstänkt folkmord och fördrivning av 180 000 människor är inte ’propaganda’. Att försöka förklara bort det här på det viset är inget annat än ett tecken på att man hellre sätter på skygglappar än ser verkligheten för vad den är.”

Missa inte att själv ta del i debatten!

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.