Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

”Polisens löner är orimligt låga”, skrev fem poliser i en debattartikel på SvD.se som publicerades den 3 oktober inför de manifestationer som kommer att hållas idag, onsdag. Många har läst och kommenterat artikeln, och de flesta håller med om att poliser är underbetalda.

”Oj då, jag var säker på att poliser tjänade betydligt bättre än så. Alla känner till att i längden behöver man en god lön för att kunna vara stolt över sitt jobb och för att inte tappa gnistan.” Så skriver signaturen Icefrontier medan Per Kastmark pekar på riskerna med en låg lön: ”Ingen människa med rätt att puckla på eller omhändertaga andra människor ska tjäna mindre än 30000 SEK i ingångslön. Sanslöst korkat att bjuda in korruption till panka poliser…”.

Flera läsare lyfter fram att problem med låga löner gäller för fler. ”Det finns många som tjänar för lite, lärare, sjuksköterskor, brandmän… Gemensamt med dessa yrken är att dessa personer gör jobben ändå”, skriver PersephoneX.

Men det finns även de som är kritiska till poliserna artikel. Signaturen randilo som skriver att han själv nyss gått i pension efter 46,5 år i polisuniform, och med en slutlön på 31000 kr/mån skriver följande: ”Vilket gnäll! Var tacksam för att ni har ett bra jobb, med goda möjligheter till karriär och löneutveckling. Det finns många ungdomar i dagens samhälle som skulle vara glada åt 21 300 kr i månaden om de nu över huvud taget kan få ett arbete…”

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.