Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Frågan om flyktingpolitiken engagerar läsarna på SvD.se. Därför blev också debattartikeln från Lars Ohly och Christina Höj Larsen (V) där de kritiserar Miljöpartiet för uppgörelsen med regeringen den mest lästa i förra veckan. Idag svarar Maria Ferm (MP) på kritiken.

Många olika ämnen debatterades i förra veckan och på Brännpunkt på nätet fanns sammanlagt 41 artiklar att välja på, bland dem förstås den viktiga ödesfrågan om euron och skuldkrisen. Även bostadsbristen är något som vi tagit upp vid flera tillfällen och småhusbyggarnas artikel om problemen med de nya reglerna för belåning väckte stort intresse.

Vi har också fått många reaktioner på artikeln från Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) om den ekonomiska vinsten av att läkemedel byts ut. Många privatpersoner har hört av sig med berättelser om hur svårt det kan vara att få olika mediciner hela tiden, att klara av att dosera rätt och oron över hur kroppen reagerar på olika preparat. En av dem, Per-Åke Zillén, skrev en artikel publicerad i lördagens tidning. Flera repliker där TLV får kritik har också publicerats.

Missade du något i förra veckan? Här är listan med de sex mest lästa artiklarna:

1. MP bluffar om flyktingpolitiken

2. Lånetaket tar död på småhusbyggandet

3. Gatugäng är inget framtidsscenario, utan en realitet

4. Finansiella systemet är omättligt och sjukt

5. Moderaterna måste ta ställning mot kvotering

6. Om tio år läser barn inga böcker längre

 

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.