Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Artikeln Journalister gav Reinfeldt fördel skriven av de båda magisterstudenterna Camilla Björk och Charlotta Wadenbrant har fått läsarna på SvD.se att diskutera både politik och journalisternas roll, i flera hundra kommentarer.

”Artikeln bekräftar det intryck man fick innan valet. Nästa steg är att undersöka hur människors val påverkades av de partiska medierna”, skriver signaturen Zorea som försvarar Mona Sahlin och menar att hon fick en hel del orättfärdig kritik.

Terese Mörtvik menar att artikelförfattarna bekräftar den bild hon själv har och skriver: ”Överhuvudtaget efterlyser jag en mer ­neutral hållning av media när det gäller de flesta nyheter. Journalisternas egna åsikter, liksom ledningens, skulle gärna få hålla sig på ledar­sidor och bloggar. Viktigt, sant och relevant får man lära sig på journalistutbildningar att man ska hålla sig till, men utanför skolan är verkligheten en annan.

”Men många läsare som kommenterar menar tvärtom att det är Socialdemokraterna och Mona Sahlin som inte kunde konkurrera med alliansen. Signaturen dammel2: ”Det kan ju faktiskt vara så att det inte fanns så mycket positivt att skriva om vänsterfalangen det här valet och att regeringen har gjort en väldigt bra mandatperiod 2006–2010.

”En liknande invändning har MatteA66: ”En annan rubrik på den här artikeln skulle kunna vara: Mona gav Reinfeldt fördel i valet.”

Denna krönika är även publicerad på dagens uppslag med insändare i SvD.

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.