Annons

Brännpunkts blogg

Lena Karvik

Lena Karvik

I dag föll hovrättsdomen i ett uppmärksammat sexbrottmål i Malmö. En 32-årig man stod åtalad för misshandel av en 16-årig flicka som han hade stämt träff med på nätet. Parterna var överens om att ha sex med våldsinslag, men åklagarens linje var att man inte kan samtycka till grov misshandel. Läs mer om domen här.

Flickan i Malmö hade ett svårt självskadebeteende. Om vuxenvärldens och rättsväsendets ansvar för unga som använder farligt sex för att skada sig själva skrev författaren Caroline Engvall på Brännpunkt i lördags – med utgångspunkt just i Malmöfallet. Artikeln fick stor uppmärksamhet i kommentarsfält och i sociala medier.

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.