Annons

Brännpunkts blogg

Lena Karvik

Lena Karvik

I dag presenterar regeringen sin höstbudget och i eftermiddag debatteras den i riksdagen. Läs mer här. Det blir ju ingen sänkt skatt för pensionärerna, däremot höjs bostadstillägget (BTP) för de pensionärer som har det sämst ställt. Bidraget kritiseras av pensionärsorganisationen SKPF på dagens Brännpunkt för att vara orättvist och motarbeta arbetslinjen. Sänkt skatt hade varit mer rättvist, menar de.

Professor Pontus Braunerhjelm kritiserade på söndagens Brännpunkt regeringen för att vara för passiv i sina satsningar. ”Sveriges relativt starka utgångsläge gör det svårt att försvara en time-out från reformpolitiken”, skrev han.

Gör regeringen rätt i att hålla hårt i plånboken i kristider eller behövs större satsningar för att stimulera ekonomin? Och var bör pengarna i så fall spenderas? Vi tar gärna emot debattartiklar om budgeten och det ekonomiska läget, mejla brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.