Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Boken Happy, happy är inte bara en tramsig hyllning av skilsmässan som fenomen, den är också ett recept för ett svagare samhälle. Så skrev kristdemokraten Charlie Weimers i en debattartikel på SvD.se. Inlägget har fått över 440 kommentarer och är därmed en av de mest kommenterade de senaste dagarna, och SvD-läsarna ger både ris och ros.

Signaturen Grottbald skriver: ”Bra artikel – och välbehövlig. Familjernas splittring som alltså omhuldas av mediesamhället och den samhällsdestruktiva feministvänstern, är en hämsko, inte bara för våra barns välbefinnande, utan även för vår nations framtid.”

Liknande åsikt har signaturen Strix94: ”Nästan allt är en mänsklig rättighet – utom en trygg och stabil barndom. Ty en sådan inkräktar på de narcissistiska föräldrarnas ’behov’ av omväxling och ansvarslöshet.”

Flera av de som kommenterar berättar om sina egna erfarenheter, som signaturen Lisa: ”Hade nog önskat att mina föräldrar skilt sig, men detta gick ju inte för sig i en liten håla och under 70-talet. De är fortfarande gifta och de är lika olyckliga som alltid, som sagt det är inte kul att höra sina pensionerade föräldrar ständigt gräla, ständigt nedvärdera varandra och allt som oftast ringa och kräva att vi barn tar någons sida…”

Peter Bergenwall skriver att ”det största problemet vid skilsmässor är inte skilsmässan i sig, utan att föräldrarna/parterna ofta har svårt att hålla sams och undgå att prata nedlåtande om varandra”.

Signaturen NoBoyToy svarar flera av de män som i kommentarerna är kritiska till en förändrad kvinnoroll: ”Män verkar ha stora problem med sin egen mansroll och bör – istället för att sätta upp riktlinjer för hur kvinnor skall vara och agera – fundera över varför så många kvinnor inte vill leva sina liv med män.”

Denna krönika publiceras även i tidningen den 7/9, på uppslaget Synpunkt.

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.