Annons

Börsbloggen

Jacob Bursell

Jacob Bursell

 

Så här två månader i efterhand är det lätt att glömma sensommarens gräl om det amerikanska skuldtaket. Det mediala sökljuset gled tillbaka mot Europa, där det nu förefaller ha parkerat tillfälligt. För att påminna om att den amerikanska krisen på inget sätt är över hänvisas till bloggen Zero Hedge, som i dag konstaterar att den amerikanska statsskulden för första gången ser ut att överstiga landets bruttonationalprodukt. Lämpligt nog ser detta ut att inträffa den 31 oktober, på Halloween. Ursprungsinformationen finns delvis här, i tabell 3.

 

Om bloggen

Börsbloggen hjälper dig att hålla koll på finansmarknaden, dina aktier och fonder.

Tillsammans med Wall Street-bloggen ger den en bild av de stora affärerna och snackisämnena på handlargolven på båda sidor av Atlanten. Här finns nyheter och kommentarer om de viktigaste händelserna och trenderna på börsen just nu.

Medverkar gör SvD Näringslivs medarbetare Patricia Hedelius, Andreas Cervenka, Carolina Neurath, Nils-Olof Ollevik, Jan Almgren, Erik Bergin och Jacob Bursell.

Följ börsen på SvD.se/bors