Annons

Berglunds bira

Thomas Berglund

Thomas Berglund

Ölets Dag, ett initiativ från Sveriges Bryggindustrier, infaller alltid den tredje onsdagen i juli, vilket i år betyder 16 juli. I år har dessutom fyra bryggmästare, eller ”Head Brewer” som någon av dem föredrar att kalla sig – Jessica Heidrich (S:t Eriks), Daniel Eriksson (Carlsberg), Richard Bengtsson (Spendrups) och Mikael Dugge Engström (Dugges) – gjort varsin film där de berättar ”varför de är bryggmästare, vad som triggar dem, hur de kommer på smaker och när det är godast att dricka en öl”. Läs mer på www.facebook.com/oletsdag

 

YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image

Om bloggen


Berglunds Bira handlar huvudsakligen om öl.
Recensioner av nya brygder kommer att blandas med branschnyheter och trendspaningar. Intresset för kvalitetsöl har formligen exploderat de senaste åren och nya små hantverksbryggerier slår upp portarna i stort sett varje månad.
Förutom öl kommer bloggen också att ge utrymme åt akvavit, vodka, whisky, rom och andra ädla drycker (samt understundom alkoholfria alternativ).

Det enda som är helt säkert att bloggen aldrig kommer att handla om vin.

Thomas Berglund har varit med länge på Svenska Dagbladets redaktion. Han har tjänstgjort som redigerare, nattchef och reporter och med åren har passionen för god öl bara vuxit.
Du är välkommen att kontakta honom om tips, egna funderingar eller annat som rör bloggen på mejladressen thomas.berglund@svd.se.