Berglunds bira

Thomas Berglund

Thomas Berglund

Drakens IPA, årets vinnaröl i SM för hembryggare, kammar hem ytterligare en guldmedalj, nu i det Skandinaviska mästerskapet i hembryggning, SKM. SKM är en tävling där de tre bästa bidragen från Sverige, Norge och Danmark tävlar inbördes. För receptet står tre göteborgare – Magnus Ahlström, Rick Gordon Lindqvist och Tomas Lundqvist.

30.000 liter Drakens IPA bryggs nu hos Åbro Bryggeri, för att sedan att säljas på restauranger och Systembolag runt om i hela Sverige. Premiär och lansering blir det under Stockholm Beer and Whisky Festival i höst.

– Det är ett ljust kopparfärgad öl som domineras av grapefrukt och grapefruktskal på en knäckig maltbotten. Ett riktigt publikfriande kvalitetsöl, fyllt av citrustoner, tropisk frukt och karamelliserad malt, säger Lennarth Anemyr, chefsbryggare på Åbro i ett pressmeddelande.

Om bloggen


Berglunds Bira handlar huvudsakligen om öl.
Recensioner av nya brygder kommer att blandas med branschnyheter och trendspaningar. Intresset för kvalitetsöl har formligen exploderat de senaste åren och nya små hantverksbryggerier slår upp portarna i stort sett varje månad.
Förutom öl kommer bloggen också att ge utrymme åt akvavit, vodka, whisky, rom och andra ädla drycker (samt understundom alkoholfria alternativ).

Det enda som är helt säkert att bloggen aldrig kommer att handla om vin.

Thomas Berglund har varit med länge på Svenska Dagbladets redaktion. Han har tjänstgjort som redigerare, nattchef och reporter och med åren har passionen för god öl bara vuxit.
Du är välkommen att kontakta honom om tips, egna funderingar eller annat som rör bloggen på mejladressen thomas.berglund@svd.se.
Fler bloggar