Annons

Berglunds bira

Thomas Berglund

Thomas Berglund

Buffalo-trace-bottle

Nu när vi har tipsat om att man faktiskt kan dricka whisky till samtliga rätter som ingår i en bättre middag, kan vi ju inte undanhålla er en annan, kanske lite överraskande, sanning: Cocktails som måltidsdryck är en utmärkt idé! Vi hade hört talas om konceptet och läst recensionerna av den relativt nystartade krogen Pharmarium vid Stortorget i Gamla Stan. Recensenterna hade lovprisat maten, men generellt ställt sig lite avvaktande till att skölja ner den med diverse cocktails. Nu har vi varit där, och kan konstatera att konceptet är smått genialiskt. Till saltkokt kungskrabba med sotad avokado och blomsterkrasse rekommenderas till exempel en ”Philosopher’s Stone” blandad på Buffalo Trace Bourbon, Cynar, äpple, rökt lönnsirap och guldpulver.

Vi lämnade bordet både mätta och glada, och kommer snart att återvända för fler nyskapande smakkompositioner. Men nog om detta, det här är ju, när allt kommer omkring, inte Krogguiden…

Om bloggen


Berglunds Bira handlar huvudsakligen om öl.
Recensioner av nya brygder kommer att blandas med branschnyheter och trendspaningar. Intresset för kvalitetsöl har formligen exploderat de senaste åren och nya små hantverksbryggerier slår upp portarna i stort sett varje månad.
Förutom öl kommer bloggen också att ge utrymme åt akvavit, vodka, whisky, rom och andra ädla drycker (samt understundom alkoholfria alternativ).

Det enda som är helt säkert att bloggen aldrig kommer att handla om vin.

Thomas Berglund har varit med länge på Svenska Dagbladets redaktion. Han har tjänstgjort som redigerare, nattchef och reporter och med åren har passionen för god öl bara vuxit.
Du är välkommen att kontakta honom om tips, egna funderingar eller annat som rör bloggen på mejladressen thomas.berglund@svd.se.