Berglunds bira

Thomas Berglund

Thomas Berglund

Lineup

Carlsberg har känt behov av att betona sitt nordiska arv och har därför låtit danskan Simoni Fabricius ta fram en ny flaskdesign för sitt standardstarköl. Tanken är att flaskorna, som inspirerats av nordisk natur och dess kalla klimat, ska ge ett stilrent, avskalat och fridfullt intryck när de under våren ställs fram på utvalda barer och nattklubbar. Det vita som redan finns på flaskorna har fått större utrymme samtidigt som den klassiska gröna kulören fått kliva tillbaka. I övrigt är det Umeås silverbjörkar, dansk funktionalism och Tivolis konsertsal som satt sin prägel på de tre olika flaskorna (som alltså har samma innehåll). Den björkinspirerade flaskan är mest lyckad om Bloggen får döma. Carlsbergs bladformade humlesymbol (som finns i logotypen om man tittar noga) ser dock bara konstig ut när den dras upp och flaskorna hade nog varit snyggare utan den.

Om bloggen


Berglunds Bira handlar huvudsakligen om öl.
Recensioner av nya brygder kommer att blandas med branschnyheter och trendspaningar. Intresset för kvalitetsöl har formligen exploderat de senaste åren och nya små hantverksbryggerier slår upp portarna i stort sett varje månad.
Förutom öl kommer bloggen också att ge utrymme åt akvavit, vodka, whisky, rom och andra ädla drycker (samt understundom alkoholfria alternativ).

Det enda som är helt säkert att bloggen aldrig kommer att handla om vin.

Thomas Berglund har varit med länge på Svenska Dagbladets redaktion. Han har tjänstgjort som redigerare, nattchef och reporter och med åren har passionen för god öl bara vuxit.
Du är välkommen att kontakta honom om tips, egna funderingar eller annat som rör bloggen på mejladressen thomas.berglund@svd.se.
Fler bloggar