Annons

Berglunds bira

Thomas Berglund

Thomas Berglund

För läsare som följt bloggens rapportering om och provsmakning av Macallan 1954 kan det kanske vara av intresse den skotska whiskyfirman nu satt ett nytt världsrekord. En store flaska, en ”decanter”, innehållande sex liter Macallan ”M” har sålts på auktion i Hongkong för 680.000 dollar, det vill säga drygt 4,4 miljoner kronor.

Trots rekordmoteringen är den inropade flaskan inte ”one of a kind”. Det finns totalt fyra stycken: två har ”arkiverats” av Macallan, en har överlåtits till en privat samlare i Asien och den fjärde, ”Constanstine”, såldes alltså i dagarna på auktion. Den är döpt, liksom sina syskon, efter en romersk kejsare. Allt överskott från auktionen går till välgörenhet i Hongkong.

Om bloggen


Berglunds Bira handlar huvudsakligen om öl.
Recensioner av nya brygder kommer att blandas med branschnyheter och trendspaningar. Intresset för kvalitetsöl har formligen exploderat de senaste åren och nya små hantverksbryggerier slår upp portarna i stort sett varje månad.
Förutom öl kommer bloggen också att ge utrymme åt akvavit, vodka, whisky, rom och andra ädla drycker (samt understundom alkoholfria alternativ).

Det enda som är helt säkert att bloggen aldrig kommer att handla om vin.

Thomas Berglund har varit med länge på Svenska Dagbladets redaktion. Han har tjänstgjort som redigerare, nattchef och reporter och med åren har passionen för god öl bara vuxit.
Du är välkommen att kontakta honom om tips, egna funderingar eller annat som rör bloggen på mejladressen thomas.berglund@svd.se.