Annons

Berglunds bira

Thomas Berglund

Thomas Berglund

F12-Lager

En annan intressant lansering under det nyss avslutade året var inte
i första hand tänkt för det svenska monopolet. F12 Lager (nr 88729
i beställningssortimentet) togs fram av Nils Oscar i samarbete med stjärnkockarna Melker Andersson och Danyel Couet för deras restauranger inom F12-gruppen. Sören Polonius som är chefssommelier inom Grupp F12 har också haft en viktig roll i processen. Målet var ett öl som ska passa både till maten och i baren och dessutom tilltala en bredare grupp än humlefixerade ölnördar.

Man måste säga att herrarna rodde projektet i hamn på ett godkänt sätt, F12 är nämligen ett riktigt dugligt lageröl bryggt på pilsner-, münchener- och karamellmalt. Humlesorterna är Amarillo, Tettang och Hallertau Magnum. Friskt och fruktigt med en fin maltton och stråk av tropisk frukt och citrus. Med en relativt fyllig kropp och skaplig beska kan nog F12 Lager många gånger vara att föredra framför
chefssommelierens rekommenderade viner.

Om bloggen


Berglunds Bira handlar huvudsakligen om öl.
Recensioner av nya brygder kommer att blandas med branschnyheter och trendspaningar. Intresset för kvalitetsöl har formligen exploderat de senaste åren och nya små hantverksbryggerier slår upp portarna i stort sett varje månad.
Förutom öl kommer bloggen också att ge utrymme åt akvavit, vodka, whisky, rom och andra ädla drycker (samt understundom alkoholfria alternativ).

Det enda som är helt säkert att bloggen aldrig kommer att handla om vin.

Thomas Berglund har varit med länge på Svenska Dagbladets redaktion. Han har tjänstgjort som redigerare, nattchef och reporter och med åren har passionen för god öl bara vuxit.
Du är välkommen att kontakta honom om tips, egna funderingar eller annat som rör bloggen på mejladressen thomas.berglund@svd.se.