Berglunds bira

Thomas Berglund

Thomas Berglund

Intresset för kvalitetsöl fortsätter att jäsa och bubbla. Stundom känns det som ett nytt så kallat mikrobryggeri (hantverksbryggerier är väl kanske en bättre benämning) etableras varje vecka. I pappersutgåvan av SvD är det av utrymmesskäl svårt att hänga med i dessa svängar, och därför är det nu premiär för bloggen Berglunds bira. En blogg som vara först med det senaste i den spännande svenska ölvärlden. Tanken är ölrecensioner ska blandas med allmänna branschnyheter.

Men allt kommer inte att handla om öl. Nyheter kring snaps, whisky, rom och andra alkoholhaltiga drycker kommer också att få plats i bloggen. Nu kör vi!

Om bloggen


Berglunds Bira handlar huvudsakligen om öl.
Recensioner av nya brygder kommer att blandas med branschnyheter och trendspaningar. Intresset för kvalitetsöl har formligen exploderat de senaste åren och nya små hantverksbryggerier slår upp portarna i stort sett varje månad.
Förutom öl kommer bloggen också att ge utrymme åt akvavit, vodka, whisky, rom och andra ädla drycker (samt understundom alkoholfria alternativ).

Det enda som är helt säkert att bloggen aldrig kommer att handla om vin.

Thomas Berglund har varit med länge på Svenska Dagbladets redaktion. Han har tjänstgjort som redigerare, nattchef och reporter och med åren har passionen för god öl bara vuxit.
Du är välkommen att kontakta honom om tips, egna funderingar eller annat som rör bloggen på mejladressen thomas.berglund@svd.se.
Fler bloggar